B: Body z okresního derby

16.11.2009 20:34

Netradičně ve čtvrtek se vydalo Béčko do předalekých Červených Peček, aby potvrdilo svou zlepšenou formu. Družstvo však zaznamenalo nucené změny v sestavě, Ruda byl v práci a Josef (Kohout) jel následující den s Áčkem do Prahy, takže odpočíval. Tyto zkušené borce ale nahradily Nikol a Vlasta mladší a nevedly si vůbec špatně.

 Jako první nastoupila Nikol a výkonem 421 přehrála soupeře o 23 kuželek. Béčko zvolilo taktiku mládí vpřed, a tak jako druhá nastoupila Vlasta. Ta náhozem 401 prohrála o 13 kuželek. Prvním mužem v kolínské sestavě byl Luboš Balvín a výkonem 391 na svého soupeře nestačil o 47 kuželek.

 Po první polovině utkání byli spokojenější domácí, kteří vedli 2:1 a o 37 kuželek.

 Druhou polovinu načal generalissimus Brdíčko a ukázal, že každý může skrývat v torně maršálskou hůl. U Honzy to ale nebyla hůl, ale pořádné kyja, kyja, kyjačisko, kterým z kuželek vytřískal nový rekord kuželny (gratuluji, byť o něj připravil právě mě – ale co, aspoň je to v klubu) jehož hodnota činí 475 kuželek. Svého soupeře porazil o 87 kolků a překlopil vedení na stranu Kolína. Robert se nechtěl nechat zahanbit a výkonem 441 vyhrál o 32, čímž navýšil pro svého vedoucího náskok natolik, aby ten mohl hrát v klidu a pohodě.

 Po pěti hráčích byl stav utkání 3:2 a 82 kuželky ve prospěch Kolína.

 Za tohoto stavu nastoupila stárnoucí Zlatá ruka a náhozem 419 prohrála o 8 kuželek. Proč by se vedoucí šponoval, když to ostatní zvládnou za něho, že ano. Jemu už stačí ty sázečky o trénincích.

 Konečný výsledek utkání Sokol Č. Pečky: Sokol Kolín B vyzněl 3:5, při skóre 2474:2548 ve prospěch Kolína. Béčko je na 8. místě s 11 body a na čtvrtou příčku ztrácí dva bodíky.

Zpět