B: léčili se v Poděbradech

08.11.2009 10:49

Úvodník k utkání obstaral svým krátkým, leč výstižným komentářem vedoucí družstva Mr. Mik. Zl. Ruk. Vl. ru., který napsal: „Konečně jsem pochopil proč jsou Poděbrady na srdce. Po tomto infarktovém zápase máme asi všichni promasírovaný sval jménem srdce tak to je. Začátek byl z naší strany trochu vlažnější, ale potom to začalo. Honza předvedl perfektní výkon, kterým nás všechny nakopl taky k dobrým výkonům. Myslím, že to byl jeho životní výkon gratuluji. Jako nový dotahovák se předvedl Robert a podal též vynikající výkon hodný dotahováka. Jo já tady nebudu věčně a je dobré mít už dodrou náhradu.“

Do utkání vstoupil jako první Josef Kohout a i přes pěkných 420 prohrál o 11 kuželek. Následující souboj svedl Luboš Balvín, který si po výsledkovém posvícení z Brandýsa prožil půst, když nahrál 372 a prohrál o 44 dřev. Po první třetině byl stav 2:0 pro domácí a 55 kuželek v jejich prospěch.

Jako třetí se na dráhu postavil Honza Brdíčko a po seznamovací první dráze, předvedl na druhé dráze koncert, který zakončil na čísle 464. Svého soupeře porazil o 62 kuželky a rázem bylo všechno jinak. Ruda Zpěváček ale na Honzův výkon nedokázal navázat a pouhých 394 stačilo na prohru o 31 kuželek. Po druhé třetině byl stav 3:1 a 24 kuželky ve prospěch domácích.

Vedoucí družstva a Pepiš zároveň, provedl geniální taktický tah, a nominoval se na předdotahováka. Tato strategie se mu vyplatila a v poklidu na 432 vyhrál o 17 kuželek, když si první dráhu dovolil prohrát o kuželku. Ale znáte to, kdo umí, může hrát i za Béčko. Snížil na 3:2 a domácí vedli o 7 kolků. Robert se předvedl jako správný univerzál a Železný Zekon s nervy jako špagáty. První dráhu vyhrál o 3 a začínalo se prakticky od nuly. Ve skutečnosti to bylo o 4 pro domácí, ale to se tak píše, když se rozdíl limitně blíží nule, ale to už je vyšší matematika a do toho se nebudeme pouštět. Důležité je, že Robert vyhrál plné o 10, čímž se dostal do vedení. Dorážku sice o 2 prohrál, jenže to už bylo pro výsledek utkání vcelku nepodstatné, protože měl prakticky nesmazatelný náskok.

Utkání Bohemia Poděbrady : Sokol Kolín B tedy nakonec skončilo 3:5 na body a skóre 2513:2517 ve prospěch Kolína, který vyhrál o 4 kuželky.

Toto utkání ukázalo, jak jsou kuželky krásné a zároveň kruté. Z pohledu do zápisu totiž zjistíme, že domácí družstvo bylo horší pouze ve dvou statistických položkách a přesto se radovali hosté. Plné 1734:1765, dorážka 779:752, újezdy 23:35, dílčí body (vyhrané dráhy) 7:5, celkový nához 2513:2517, body hráčů 3:3. 

Zpět