III. liga mužů - Kolín doma porazil Vršovice

17.10.2018 21:50

Důležité utkání dvou celků ze spodních pater tabulky naštěstí dopadlo lépe pro Kolín, který navázal na vítězství z Poděbrad.

SOKOL KOLÍN - Sokol Vršovice 6:2 (3384:3257)

V první lajně nastoupili Vojta Zelenka a Jirka Němec. Vojta první dráhu sice o jednu kuželku prohrál, ale vzápětí dokázal svého soupeře přejet o dvě devítky. Nadalší dráze měl jeho výkon stoupající tendenci,ale prohrál o 10 kuželek. Před poslední dráhou sice vedl o 7 kuželek, ale prohrával 1:2 na dráhy. Poslední souboj byl vyrovnaný, ale Vojta měl o něco málo lepší plné i dorážku, dráhu vyhrál a připsal si vítězství.

Jirka první tři dráhy rozjel výborně, nejhorší výsledek měl 144 poražených kuželek a s přehledem vedl 3:0 na dráhy a o 26 kuželek. Také poslední dráha vypadala po plných slibně. Bohužel v dorážce se trochu zasekl a se soupeřem se v této části utkání rozešel smírně. I on si připsal vítězství.

Po první lajně tedy Kolín vedl 2:0 a o 37 kuželek.

V prostřední lajně se Lukáš Holosko i Jindra Lauer protrápili od začátku až do konce. Lukáš sice začal slibně, bohužel na 140 prohrál o 10. Další dráhy již tak pěkné nebyly a jeho soupeř, Zbyněk Vilimovský, dosáhl krásného výsledku 601. Jindrovi se vyvedla až třetí dráha, na které dokázal stáhnout ztrátu 38 kuželek na pouhé 2. Bohužel na poslední dráze na soka opět nestačil a také on prohrál.

Po dvou třetinách utkání byl stav vyrovnaný 2:2 a Vršovice vedly o 53 kuželky.

Na Honzu Peláka a Slávu Vika tak čekala těžká zkouška. Honza začal výborně, půlku točil na 322 a soupeře porážel o 53 kuželky. Druhá půle byla o něco slabší a poslední dráhu dokonce o 2 kuželky prohrál. Ale nejlepší výkon utkání i kola byl na světě - 614. A k tomu výhra o 98.

Sláva sice točil půlku "jen" na 304, ale na třetí dráze předvedl nejlepší dráhu utkání (165), nad soupeřem vedl nepočítaně a Honzu porážel o 4 kuželky. Bohužel na poslední dráze se zasekl a skončil 2 kuželky pod šestikilem.

Oba dotahováci předvedli skvělé představení, na které bylo radost pohledět, otočili nepříznivý vývoj utkání a Kolín poskočil na 7. příčku tabulky.

Celý zápis najdete zde.

 

Zpět