KP II - Po vítězství v Brandýse je B družstvo podzimním půlmistrem

21.11.2018 22:23

V posledním kole Krajského přeboru II. třídy poslal los kolínskou rezervu do Brandýsa nad Labem. Přestože byl Kolín favoritem, dokázalo jej družstvo z Brandýsa již nejednou potrápit, a tak přistoupil k utkání odpovědně. A vyplatilo se.

Sokol Brandýs nad Labem B - SOKOL KOLÍN B 1:5 (1530:1637)

Do prvního duelu nastoupil za Kolín dorostenec Láďa Hetlc a narazil na dlouhodobě nejlepšího hráče soupeře. Láďa se v první půli snažil a výbornou dorážkou dokázal s domácím hráčem udržet vyrovnaný stav. Oba točili na 206. Po přechodu na jedničku, která dokáže nejednoho hráče vytrestat, se tato dráha stala osudnou i Láďovi. I přes velkou snahu nedokázal najít na dráhu recept a své vystoupení ukončil na výkonu 380., přičemž prohrál o 33 kuželky.

Jarda Hanuš se po nepřesvědčivých plných dokázal v dorážce "kousnout" a předvedl vynikajících 85, čímž točil na 213 a vedl o 14 kuželek. Ani jemu však přechod na jedničku nevědčil a postupně svůj náskok ztrácel. V dramatickém závěru se mu ale podařilo vedení udržet a výkonem 394 zvítězil o 5 kuželek.

Pavel Holoubek založil svůj výkon na povedených plných. Po 154 na první dráze však točil jen na 199 a po propadech svých spoluhráčů na jedničce nastupoval na tuto dráhu s lehce oroseným čelem. Naštěstí ho však plné opět nezklamaly a dotáhl svou hru na konečných 417. Svou soupeřku porazil o 30 kuželek a Kolín se dostal do vedení na body i kuželky.

Pepiš Mikoláš hrál proti trápícímu se soupeři jako z partesu, točil na 216 a v polovině vedl o 46 kuželek. Jeho hra na jedničce bylo to nejlepší, co bylo v utkání k vidění a soupeři se vsázeli, zda jejich borec dostane "hundrdt" nebo to ustojí. Neustál. Pepiš dokázal v celkovém součtu porazit 446 kuželek, čímž se stal nejlepším hráčem kola a svému soupeři nadělil 105 kuželek.

Po skončení 10. kola se SOKOL KOLÍN B udržel na vedoucí příčce a stráví tak zimní přestávku jako lídr tabulky.

Zpět