Nečekané se stalo skutečností - výkonný výbor České unie sportu v Praze ocenil naši aktivitu - možná přijede i Česká televize

18.01.2023 20:00

Krátce po osamostatnění a ustavení Kuželkářského klubu Kolín jsme podali žádost na zařazení našeho turnaje v kuželkách, který budeme pořádat 16. 12. 2023 u příležitosti oslav 150 let kuželek v Kolíně, do programu ČUS Tipsport Sportuj s námi 2023, který organizuje Česká unie sportu.

Po vyplnění žádosti a netrpělivém očekávání, přišel po necelých dvou měsících email, že naše žádost byla shledána jako atraktivní sportovní akce a byla zařazena do programu.

V Kolíně jsme byli pro některé bratry a sestry nežádoucí přítěží, pro vrcholné představitele České unie sportu, největší střešní sportovní organizace v České republice (např. prezident basketbalové federace, předseda fotbalové asociace, předseda atletického svazu, předseda tenisového svazu,prezident svazu lyžařů...) sdružující valnou většinu sportovních svazů, naopak hodni zřetele a podpory.

Zařazení do programu s sebou nese i jisté podmínky pro pořadatele ze strany ČUS a jeho partnerů, což však s přispěním většiny členů klubu KK Kolín zvládneme a důstojně zakončíme rok 2023, ve kterém oslavíme 150 let kuželek v Kolíně a 85. výročí založení KK Kolín.

Zařazení akce do programu je mediálně zajímavé pro naše stávající i potenciální partnery, neboť je zde velká šance na příjezd televizního štábu České televize, která bude případně akci zaznamenávat a poté odvysílá

Co přesvědčilo zástupce vrcholových a profesionálních sportů, aby shlédli z výšin a podpořili náš projekt? Patrně toto:

Mediální zajímavosti Vaší akce:

V průběhu 85 let trvání klub KK Kolín (dříve též Sokol Kolín a Lokomotiva Kolín) vychoval řadu vynikajících hráčů a především hráček. Nade všemi se tyčí mistryně světa z roku 1976 Hana Konířová (roz. Mádlová) a trojnásobný mistr světa z roku 2007 Filip Dejda, který v současné době hraje Superligu v Rakousku v dresu mistrovského St. Polten. Poslední (stříbrnou) medaili z mistrovsví světa získala v roce 2021 Vlasta Kohoutová ml., která aktuálně hájí barvy Slavie Praha. Další odchovanec, Daniel Braun, hraje Interligu v dresu Jihlavy. Výčet dalších medailí z mistrovství světa, Evropy či domácích titulů a úspěchů by byl dlouhý a je obsažen na našem webu sokolin.webnode.cz. Posledním výrazným týmovým úspěchem v Evropě byla účast mužského týmu na Poháru NBC v Ohringenu v roce 2014. V průběhu roku 2022 rozhodly početně silnější oddíly zastoupené na valné hromadě TJ Sokol Kolín o odstoupení od II. etapy rekonstruce kuželny v kolínské Sokolovně. Oddíl kuželek poté vystoupil z jednoty, založil klub KK Kolín a snaží se o vybudování kuželny vlastními silami.

 

 

Zpět