B: Napráskali Slavii

17.09.2009 14:32

 

Béčko předehrávalo 3. kolo a jelo na kuželnu pražské Slávie, nováčka v divizi. Přestože to zní nepravděpodobně, mělo toto utkání slabou příchuť derby. V dresu Slavie totiž nastupuje, a předvádí vynikající výkony, exkutnohorská Kamila Barborová, která divizi bere jako přípravu na svou prvoligovou sezónu v sešívaném dresu.
 
V první lajně nastoupila Míša Moravcová, která předvedla druhý nejlepší výkon utkání. Za číslo 449 brala bod a připsala +30 kužel pro Sokol. Vedle Míši nastoupil Robert Saulech, který měl proti sobě další prvoligovou hráčku Slávie Mizerovou, a vůbec nebyl gentleman. Výkonem 420 (+7) přidal druhý bod. **** Jako třetí nastoupil Ruda a po Akumě si zcela jistě spravil chuť do kuželek. Výkonem 437 nedal svému soupeři šanci a přidal vedle bodu dalších 22 kuželek k dobru. Honza Brdíčko měl těžký úkol. Kamila totiž v 1. kole hodila 520 a dokázala, že formu přes prázdniny neztratila. A dokazovala to i na první dráze, kdy točila na 259 proti Honzovým 217. Po změně drah Honza přidal a Kamila povolila (226:211). Honza i přes celkový výkon 443 prohrál o 27. Po dvou lajnách vedl Kolín 3:1 a o 32 kuželek.
 
V poslední lajně předvedl dramatický souboj Josef Kohout, který si na první dráze vytvořil dostatečný náskok k tomu, aby po změně drah mohl dát soupeři naději na úspěch. Ale nedal. Výkonem 428 vyhrál o 2 kuželky a zajistil minimálně remízu. Na tu by ale musel naše Zlatá ruka Pepiš pustit soupeři 35 kuželek a na to připlulo po Vltavě málo kapříků. Výkon 432 znamenal prohru o pouhých 11 kuželek, a tak bylo rozhodnuto. Kolíňáci se mohli v Edenu cítit opravdu jako v ráji. Bohužel nevím, zda měli v nějakém RAJi otevřeno, aby mohli své body zaslouženě oslavit, ale pochybuji.
 
Konečný výsledek utkání Slávia Praha A : Sokol Kolín B 2:6 (2586:2609).
Zpět