Kuželkářský klub Kolín je na světě. Sokolu dal adieu

01.09.2022 20:14

K založení nového kuželkářského (nejen) klubu KK Kolín, došlo v důsledku nepříznivého vývoje v TJ Sokol Kolín, kde nebyla vůle pokračovat v zahájené rekonstrukci stávající dvoudráhové kuželny na kuželnu čtyřdráhavou (při níž členové a členky kuželkářského oddílu zdarma odpracovali stovky až tisíce brigádnických hodin a vlastní aktivitou sehnali cca 900.000 Kč na zvelebení společného majetku) a přispívat k rozvoji kuželkářského sportu v Kolíně, kde byli vychováni 2 mistři světa a další světoví medailisté, reprezentanti či ligoví hráči a hráčky.

Pokračovat ve sportovní činnosti pod hlavičkou Sokola nemělo v dané situaci perspektivu (zvláště, když jim bylo různými formami dáváno nejevo, že o oddíl kuželek vedení jednoty nestojí a zajímají ho pouze prostory, ve kterých kuželkáři sportovali, pro svou vlastní potřebu - např. odřezání topných těles na kuželně apod.), a tak kolínští kuželkáři opustili tuto organizaci a založili samostatný klub KK Kolín, který se cítí být právním a věcným nástupcem kuželkářských oddílů TJ Sokol Kolín (resp. TJ Lokomotiva Kolín) a je správcem a pokračovatelem odkazu, který tyto oddíly po sobě v historii kuželkářského sportu v naší republice zanechaly.

V současné době našli kolínští kuželkáři azyl na kuželně v Kutné Hoře, kde od počátku srpna trénuje jak mládež, tak dospělí členové klubu a kde budou hrát svá domácí utkání v sezóně 2022/23.

Současně vedení KK Kolín intenzivně pracuje na tom, aby se nová a moderní kuželna v Kolíně vybudovala co nejdříve a klub se mohl rozvíjet kvalitativně i kvantitativně a mohl nabízet sportovní vyžití nejen svým členům, ale také početné komunitě neregistrovaných hráčů a hráček z Kolína i okolí.

Vedení klubu věří, že oslavy 85. výročí založení organizovaných kuželek v Kolíně, které připadají na rok 2023, proběhnou v mnohem radostnější atmosféře, než v jaké se klub nachází v posledních měsících.

Zpět