Naši soupeři ve II.KLM

09.08.2010 20:53

 

Do uzavření soupisek a zahájení nového soutěžního ročníku 2010/11 ve II. lize mužů je ještě relativně daleko, ale i tak si můžeme ve stručnosti představit soupěře dle jejich výsledků v minulých ročnících. V archivech zajdeme až do ročníku 2006/07, kdy v této soutěži působila rovná tři družstva (Rokycany, Trnovany a České Velenice) ze současné dvanáctky. Představovačku vezmu podle pořadí, v jakém se s jednotlivými soupeři utkáme.

Jako první přichází na řadu Sadská, která postoupila do ročníku 07/08 a hraje stabilně ve spodní polovině tabulky, dalo by se napsat "nad čarou ponoru". Sadská se umístila na 8. (2009/10), 10. a 9. místě (bráno sesupně po ročnících).

Druhými v pořadí jsou Rokycany, které v ročníku 06/07 soutěž vyhrály a na jeden rok se podívaly do nejvyšší soutěže. Po sestupu skončily na 6. místě a v právě ukončeném ročníku braly bonzové medaile.

Loučovice se v námi sledovaném období dostávají do druhé ligy až v ročníku 08/09, a to "díky" sestupu z I. ligy. Usilují o brzký návrat, ale končí těsně před branami na 2. příčce. V uplynulém ročníku skončily Loučovice na 9. místě.

Stabilním účastníkem soutěže jsou Trnovany, které prokazují dobrou výkonnost a hrají o medailové příčky. V právě skončeném ročníku se umístily na 4. místě, předtím na 3., 2. a 5. stupínku.

Druhým účastníkem II. ligy, který absolvoval ve sledovaném období všechny ročníky, jsou České Velenice. Nejlepšího výsledku dosáhly právě v ročníku 06/07, kdy se umístily na 3. příčce. Následující dva ročníky to byl boj o záchranu (9. a 10. místo). V minulém ročníku se Velenice umístily v pravém středu tabulky, tedy na 6. místě.

Vrchlabí se druho ligou mihlo v ročníku 08/09, kdy coby nováček prolétlo soutěží jako blesk a ihned postoupilo. Po ročním účinkování mezi domácí elitou se opět vrací do nižší soutěže.

Lokomotiva Tábor do soutěže zacouvala, po dlouhdobém působení v nejvyšší soutěži, v ročníku 09/10. A její sešup mohl ihned pokračovat do třetí ligy, nebýt Kutné Hory, která byla o pomocný bodík horší.

Duchcov hraje soutěž od ročníku 07/08 a neustále své pozice vylepšuje, a to dokonce tak, že by při nastoleném trendu měl postoupit... Vloni byl druhý, předtím pátý a při své premiéře sedmý.

Plzeň, jako nováček soutěže nechtěla mít starosti se záchranou, a tak raději skončila na 5. místě. Co více dodat. Snad jedině, kde se pivo vaří, tam se dobře daří. Ještě se na plzeňské kuželně čepuje Budvar?

Jičínáci, dalo by se říci staří mazáci, do soutěže nastoupili stejně jako Duchcov a Sadská v ročníku 07/08. Jejich výkony však více než Duchcov kopírovaly Sadskou, i když o levlíček, přesněji řečeno o příčičku výše. Sestupně skončili na 7., 8. a 8. místě.

Druhým nováčkem soutěže jsou Bohušovice, které leží nad Ohří a jsou jako Sršni. Tož uvidíme... Skupinu A III. ligy vyhráli s náskokem 5 bodů.

Zpět

Diskusní téma: Naši soupeři ve II.KLM

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.