Pohár ČKA: The Wall v Neratovicích

19.11.2009 20:29

Ve středu jsme vyrazili do Neratovic, odehrát první utkání Poháru ČKA. Tamní Béčko vyřadilo Poděbrady a navíc nás naši Béčkaři na pondělním tréninku strašili, že to nebude jednoduché. Jednoduché to opravdu nebylo. Filip v 16 hodin nabral Pavla u práce a jelo se k Barborce, kde měli nastoupit Jindra s Romanem. Nastoupil jenom Jindra, který Romanovi udělil pracovní volno. Pak se jelo do zóny pro Dališe. Ten nastoupil, podivil se kde je Roman a proč jedeme zpátky do Kolína a ne po dálnici. Situaci pochopil, když jsme mu to vysvětlili a řekl, že jsme tedy mohli jet jeho autem, on že známku má. Asi Modrého Mauricia. Ten by nám byl platnej. V 16:40 jsme už byli v Poděbradech na pumpě, tam se zásobili i napojili a vyrazili temnotou na Neratovice, kam jsme dorazili kolem 17:45. Sestava domácích už byla na tabuli a Dališ ji trefil úplně přesně. Tak jsme nasadili jak se to domluvilo a hurá na plány. 

 Jako první do utkání vstoupil Jindřich. První dráhu vyhrál na 130 o kuželku. Druhou dráhu na 127 prohrál o kuželku, takže se vlastně půl hodiny hrálo úplně zbytečně. Třetí dráha byla jednoznačná, a to pro Jindru, který na 139 vyhrál o 26 a my v hledišti měli radost. Kazil ji jenom Dališ, který do sebe tlačil sekanou, který vypadala opravdu dobře a my ostatní neměli nárok, neb za chvíli hrajem. Poslední dráhu si Jindra trochu odfrknul a na 115 prohrál o 6 kuželek. Ale to nevadilo. Po remíze 2:2 na dráhy vyhrál celkovým součtem 511 poražených kuželek o 20 kuželek, čímž získal první bod pro Kolín.

 V následující dvojici se představil exmistr světa Filipes a předváděl své umění od prvních hodů. Začal zostra a první dráhu skončil na 152 a tudíž vyhrál o 26. Pak dal soupeři šanci, ale jako správný mazák si před posledním hodem počkal, aby věděl. Protože věděl, shodil o kuželku víc, když dělal 143. My měli radost, kterou kalil Jindra, protože do sebe tlačil párečky, které vypadaly opravdu dobře a my je nemohli nebo už měli plný žaludek. Na třetí dráze udělal Filip radost soupeři, když mu na 121 povolil stáhnout 20 kuželek. Na poslední dráze si vzpomněl, co je jeho povinností k mančaftu a tak zabral. Zabral až všichni koukali, jak dělá 164 a vyhrává dráhu o 46. Soupeře výkonem 580 deklasoval o 53 kuželek, když na dráhy vyhrál 3:1. Také druhý bod putoval na konto Kolína.

 Pavel byl určen jako obětina, ale vůbec se tak nechoval. Se statisticky nejlepším hráčem domácích předvedl nejvyrovnanější duel s dramatickými koncovkami jednotlivých drah. První dráhu zahrál, když si před posledním hodem filipesky počkal, 124 a na kuželku přesně remizoval. Na dvojce se nemohl chytit, ale když se chytil, tak nepustil a na 127 – a tady můžete hádat – vyhrál o 2 kuželky. Na třetí dráze se zase nemohl chytit a tak se ani nechytil a náhozem 114 prohrál o 9 kuželek. Poslední dráhu se Jindra rozhodl vysedět a povedlo se. Pavel udělal 127, o 4 kuželky víc než soupeř a v sektoru domácích začala lamentace. Výkonem 492 sice prohrál o 4 kuželky, ale na dráhy zvítězil 2,5:1,5 a přidal pro Sokol třetí bod.

 Dotahovákem byl pro toto utkání určen Dališ. V průběhu svého duelu prokázal hudební znalec pevné nervy, když dokázal neskočit do zdi, čehož se celou cestu do Neratovic obával. A na první dráze výkonem 133 vyhrál o, světe div se, kuželku. Celou druhou dráhu mu vadila The Wall a tak nepřiložil Another Brick, ale na 108 prohrál o 4. Podobné to bylo i na třetí dráze, když na 112 prohrál dokonce o 24. V tu chvíli se nacházel opravdu na The Thin Ice a byla otázka What Shall We Do Now. Pavel s Filipem věděli. Dali si jednoduchou a dvojitou porci sekané a mezi žvejky fandili až prskali na Sklo, co dělí nás. Naštěstí na poslední dráze zahrál Dališ perfektní One Of My Turns (snad to znamená to co myslím a ne tu druhou možnost) a na 139 vyhrál o 36. Celkovým náhozem 492 porazil soupeře o 9 kuželek a také on přispěl svým bodem do vólu.

 Za celkové vítězství si Kolín připsal další 2 body, takže utkání TJ Neratovice B – Sokol Kolín skončilo jednoznačně 0:6 při celkových součtech 1997:2075. Odveta se hraje v pondělí 23. 11. od 19 hodin na kuželně v Kutné Hoře.

Zpět