Pojizerského poháru mládeže v Kosmonosech se zúčastnily kolínské žákyně a juniorka

12.06.2023 20:21

Na šestidráhové kuželně v Kosmonosech proběhl již 16. ročník Pojizerského poháru mládeže v kuželkách. Kolínský klub se na této akci prezentoval ve dvou kategoriích.

V soutěži juniorek se v silné konkurenci představila Natálie Krupková, která se díky výkonu 502 poražené kuželky, umístila na konečném 8. místě. Pro Natku bylo menším hendikepem to, že v soutěžní sezóně hraje disciplínu 100 hodů sdružených, kdežto turnaj v Kosmonosech se hrál na 120 hs, což je podstatně jiná disciplína, ve které je takřka každá chyba soupeřkami potrestána. To se ukazuje zejména v dorážce. Natka měla celkem 4 újezdy, o jeden více než domácí hráčka, která skončila na 2. příčce, a přesto měla o 52 kuželky horší dorážku...

V kategorii mladších žákyň měl KK Kolín po SKK Náchod druhou nejpočetnější výpravu, která do Kosmonos přicestovala. Denisa Holoubková i Barbora Pošíková předvedly shodný výkon, 198 poražených kuželek, a umístly se na konečném 14. resp. 15. místě. Denisa měla o 4 kuželky lepší dorážku, a proto brala vyšší příčku. Pro Báru byl tento turnaj její první v životě a pro obě pak první ve formátu 60 hodů sdružených, tj. včetně disciplíny dorážka. I tak dokázaly porazit další soupeřky a měly dokonce lepší dorážku než soupeřky na 8. nebo 10. místě. K lepšímu umístění jim tedy chybělo porazit více kuželek do plných.

Obě mladé hráčky obdržely od domácích pořadatelů pochvalu za své vystupování i předvedenou hru a z Kosmonos nakonec odjížděly spokojené.

Zpět