Repre: Filip jede na MS

03.05.2010 20:36

Tak je to rozhodnuto. Sokol Kolín bude mít opět zastoupení na Mistrovství světa. Filip Dejda po mezistátním utkání s Rakouskem obdržel nominaci na Mistrovství světa U23, které se bude konat v chorvatské Rijece ve dnech 24. - 29. května 2010.

V průběhu Mistrovství světa uvidí diváci 5 různých disciplín, z nichž má Filip 5 medailí.

Jako první je na pořadu soutěž šestičlenných družstev, do které zasáhne 20 týmů (v roce 2007 získal Filip stříbrnou medaili). Soutěž se hraje klasickým způsobem na prostý součet výkonů všech hráčů družstva.

Následuje Sprint jednotlivců na 40 HS. Do této soutěže zasáhne 32 hráčů a pro Českou republiku jsou vyhrazena 2 místa. Ve sprintu se hraje vyřazovacím způsobem, kdy nalosovaní hráči proti sobě na každé dráze hrají 20 HS. Hráč, který má na dané dráze vyšší nához získává setový bod. Při remíze se hraje po jednom hodu do plých, až má některý hráč více. Začíná hráč na levé dráze. Kdo má více setových bodů postupuje. Při rovnosti setových bodů se hraje střídavě po jednom hodu série tří hodů do plných. Kdo shodí v této sérii více, vyhravá. Při rovnosti se mění dráhy a hraje se stejným způsobem.

Další v pořadí je soutěž Dvojic mužů na 2x 120 HS, ve které se Filip stal v roce 2007 Mistrem světa. V této disciplíně startují 32 dvojice a ČR má opět možnost vyslat do bojů o medaile 2 dvojice. V této disciplíně se opět hraje na prostý součet shozených kuželek obou spoluhráčů.

Čtvrtou disciplínou je Tandem mix na 60 HS, ve které Filip získal v roce 2007 stříbrnou medaili. Zde bude o medaile soutěžit 16 párů a ČR má možnost postavit jeden pár. Tato soutěž je specifická nejen tím, že tandem tvoří žena a muž, ale hlavně způsobem, jakým se oba při hře střídají. Oni se totiž střídají takto: začíná muž, hodí, vezme kouli za zásobníku, předá ji své spoluhráčce, ta hodí, vyjme kouli ze zásobníku, předá ji spoluhráči... Na každé dráze se hraje o setový bod, který získá tandem s vyšším náhozem. Při rovnosti poražených kuželek se hraje střídavě po hodu do plých začíná první hráč tandemu na levé dráze. V případě rovnosti pokračují druzí hráči tandemu atd. až do rozhodnutí. Vítězí tandem s vyšším počtem setových bodů. Při rovnosti setových bodů odehrají hráči obou tandemů střídavě po jednom hodu (celkem 2 hody). V případě rovnosti se vymění dráhy a pokračuje se stejným způsobem do rozhodnutí.

Pátou disciplínou je soutež jednotlivců na 1x 120 HS. V roce 2007 vykutal Filip stříbrnou medaili. V této soutěži startuje 64 hráčů, jejichž počet je dán umístěním družstva v soutěži družstev. Zlatý a stříbrný medailista může nasadit 6 hráčů, bronzoví a bramboroví medailisté dodají po 5 hráčích, družstva z 5. až 8. místa nominují 4 hráče, 9. až 12. dodají po 3 hráčích, 13. až 18. družstvo nasadí 2 hráče a po jednom hráči startují z posledních dvou družstev.

Poslední disciplínou, která vlastně ani disciplínou není, je kombinace. Do kombinace se započítává výsledek ze souteže družstev, ze soutěže jednotlivců a z Dvojic mužů. V roce 2007 se stal Filip vítězem kombinace a tudíž absolutním Mistrem světa.

Zpět

Diskusní téma: Repre: Filip jede na MS

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.