Vlasta vyhrála v Olomouci

20.12.2010 22:37

O uplynulém víkendu se v Olomouci uskutečnil 11. ročník Vánočního turnaje dorostu. Tento turnaj je určen pro smíšené, čtyřčlenné, krajské výběry a je doplněn o soutěže v tandemech a sprintech.

Náš oddíl reprezentovala Vlasta Kohoutová, když jejími spoluhráči byli Hana Šeborová (Sokol Č. Pečky), Martin Schejbal (SDS Sadská) a Tomáš Čožík (Sokol Benešov).

V úvodní soutěži družstev, které se zúčastnilo 14 celků (tedy všechny kraje), se středočechům nedařilo podle představ a tak skončili na 8. místě. Vlasta skončila na 17. místě v hodnocení dívek. Výsledky jsou k nahlédnutí zde: VTD_2010.pdf (106,7 kB) 

V neděli byly na pořadu "individuální" disciplíny, ve kterých zazářila právě Vlasta. Ta byla nominována do sprinterské soutěže dívek, chlapeckou část absolval Tomáš Čožík. V tandemech bojovali M. Schejbal společně s H. Šeborovou. 

Vlasta v 1. kole narazila na velkou favoritku Pavelkovou (Zlínský kraj, Zbrojovka Vsetín), která v soutěži družstev předvedla druhý nejlepší nához, s níž svedla vyrovnaný souboj a o svém postupu rozhodla až ve 3. setu, když vyhrála 21:16.  Ve 2. kole vyhrála 2:0 nad Wajsarovou (Liberecký, D. Liberec, 7. nához). V semifinále si Vlasta poradila v nejkratším možném čase s Utikalovou (Karlovarský, Jiskra Hazlov, 18. nához), kterou porazila 2:0 na sety.

Ve finále narazila na Pavlíkovou (Jihočeský, Trhové Sviny, 13. nához), se kterou dovedla souboj až do 3. setu. Zde měla pevnější nervy a jistější ruku než její soupeřka, kterou porazila 21:11 a mohla slavit vítězství v soutěži. Výsledky jsou k nahlédnutí zde: VTD_2010_sprint.pdf (47,6 kB)

Ve sprintu chlapců podlehl v 1. kole Tomáš Čožík Janu Endrštovi, který nakonec sprinterskou soutěž vyhrál.

V tandemech hrála dvojice Šeborová-Schejbal a v 1. kole si hladce poradila s duem Křemenová-Šimek (Jihočeský kraj) 2:0. Druhé kolo pro ně bohužel znamenalo stopku, když nestačili na budoucí finalisty Klaudová-Dvořák (Jihomoravský kraj) až ve 3. setu, který prohráli 6:11. Výsledky jsou zde: VTD_2010_tandemy.pdf (24 kB)

Zpět

Diskusní téma: Vlasta vyhrála v Olomouci

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.