Vojta Zelenka a Lukáš Holosko se na Mistrovství Středočeského kraje mezi muži neztratili

05.02.2023 12:05

Na čtyřdráhové kuželně v Benešově se o víkendu uskutečnilo Mistrovství Středočeského kraje mužů v kuželkách. Také zde měl Kuželkářský klub Kolín své zastoupení, a to hned pětinásobné. Medaile pro kolínský klub sice necinkly, ale kolínští hráči se zde neztratili.

„Z kolínské sestavy Holosko, Hrubý, Zelenka, Švorba a Weiss, kterou jsme do Benešova vyslali, postoupili do šestnáctičlenného finále první tři jmenovaní,“ uvedl předseda kolínského klubu Dalibor Mierva.

„Mě se vůbec nedařilo a po výkonu 518 poražených kuželek jsem skončil na 39. místě z 48členného startovního pole. Mamka mi v neděli nechtěla dát oběd, když se z facebooku dozvěděla, jak jsem hrál,“ usmál se Martin Švorba, syn kolínské světové rekordmanky Marie Švorbové.

Těsně před finálovou šestnáctkou skončil sedmnáctý Roman Weiss, který porazil 555 kuželek. Stejný výkon předvedl i Lukáš Holosko, který však měl lepší dorážku, což ho posunulo do nedělního finále. Ze 14. příčky výkonem 562 postoupil druhý mladík v kolínském dresu, Vojtěch Zelenka. „Nejlepší“ pozici si z kolínských hráčů vybudoval Petr Hrubý, který po výkonu 563 postoupil z 12. místa.

„V nedělním finále se Hrubému nedařilo a po výkonu 512 se propadl na konečnou 13. pozici. Na 12. místo se díky 522 poraženým kuželkám posunul Holosko. Sedmý nejlepší výkon finálového dne předvedl Zelenka a 564 poražené kuželky ho, v jeho druhé sezoně mezi muži, v součtu obou dní katapultovaly na konečné 8. místo,“ zrekapituloval finálový den krajského mistrovství Mierva.

Trochu „jinou ligu“ předvedl kolínský odchovanec a mistr světa z roku 2007, Filip Dejda, v současnosti hrající rakouskou Superligu v dresu St. Poltenu. Po výkonech 589 a 606 si z Benešova odvezl zlatou medaili a na MČR se pokusí vylepšit loňskou 7. příčku.

„Jsem velmi rád, že se naši mladíci tak brzy tlačí mezi krajskou elitu a navazují na Filipa. Je to teprve jejich druhá sezona mezi muži a finálová účast je velký úspěch. Ale není to zase tak překvapivé. Vždyť Vojta Zelenka byl v roce 2020 juniorským mistrem kraje, bohužel republika se tehdy kvůli covidu nehrála,“ okomentoval Mierva úspěch kolínské mládežnické líhně.

Zpět